Нашите граници остават непроменени, заяви в извънредно обръщение към нацията украинският

...
Нашите граници остават непроменени, заяви в извънредно обръщение към нацията украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Нашите граници остават непроменени |

Нашите граници остават непроменени, заяви в изключително послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски.

" Ние и нашата страна нямаме време за дълги лекции по история. Така че няма да приказвам за предишното. Ще приказвам за действителностите и бъдещето. За мен Украйна остава в нейните интернационално приети граници. И те ще си останат такива ", добави той.

По-рано през днешния ден Путин направи 55-минутно изказване, което в огромната си част приличаше на лекция по история.

Изказването на Зеленски е във връзка решението на съветския президент Владимир Путин да признае и последвалите известия за, което по-рано Украйна отхвърли и дефинира като " ".

В документа, с който Путин призна независимостта на Луганск и Донецк, той подрежда на Министерството на защитата на Русия да подсигурява, че въоръжените сили " извършват мироопазващи функционалности " на тези територии.

" Не се опасяваме от нищо и от никого, не сме длъжни на никого, няма да дадем нищо на никого ", съобщи украинският президент и добави:

" Признаването на независимостта на окупираните на Донецка и Луганска области може да значи едностранно отдръпване на Русия от Минските съглашения (...) Това подкопава мирния развой. "

Той прикани сънародниците си да запазят успокоение и им благодари, че са реагирали невъзмутимо на провокациите. Той акцентира, че няма аргументи за безсънна нощ, а в случай че се появят - то жителите ще бъдат осведомени веднага и нищо няма да се скрие.

Президентът увери, че границите на Украйна са добре предпазени и военните са подготвени да се опълчват при вероятно навлизане.

Той сподели, че Украйна чака " ясни и ефикасни " стъпки от своите съдружници за дейности против Русия и прикани за незабавна среща на върха на водачите на Украйна, Русия, Германия и Франция.

Над видеото, оповестено във Facebook, Зеленски декларира:

" Не ни е боязън от никого и от нищо.
Няма да дадем нищо на никого.
Ние сме в личната си земя.
Зад нас е истината. Украйна е зад тила ни.
Една цел - мир в Украйна.
Слава на Украйна! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР